Hålla kroppen i trim

Något som man snabbt märker av när man börjar bli över trettio är att kroppen inte återhämtar sig på samma sätt som den gjort innan. Det gäller faktiskt det mesta. Oavsett om det är sjukdom, alkohol eller träning så får man räkna med att det kommer att ta ganska lång tid innan man känner igen sig igen, och det här är något som bara fortsätter att vara rådande ju äldre man blir. Det är påfrestande och det gör att man många gånger drar sig för att göra det en eller det andra. Det kan bli ganska tråkigt i längden och man sitter och saknar det som en går var. Men jag har upptäckt att det går att göra någonting åt det, att man kan förbereda sig på ett bra sätt.

Kost

Genom att äta bra grejer, och vara speciellt noggrann med det, så kommer kroppen också att orka mer. Jag var en sådan som länge åt precis det jag ville när jag ville och det resulterade i att jag nu går runt med en ganska betydande mage – en mage som dock har varit betydligt större än vad den är nu. Min mage har nämligen minskat ganska betydande efter att jag lämnade trenden av att äta bara för att det är gott utan också äta för att det är nyttigt. Det har gjort att det är mycket lättare för mig att dels hålla vikten jag vill ha men också har det hjälp mig med att gå ner, genom att göra små justeringar i den kostplan som jag följer. Det är inga krusiduller eller konstigheter med min kostplan utan det handlar bara om ett sundare förhållningssätt – och det har gjort mig mycket gott på kort tid.

Träning

Träning har jag märkt är ett måste, även om det gör ont när man väl genomför den. Det som är intressant att ju mer man gör det, desto mindre känns det och det har samtidigt gett mig mer kraft och energi i vardagen att orka med de saker som man annars har suttit och saknat. Jag har aldrig varit något träningsfreak eller någon som hänger på gym men som tur är så går det ju faktiskt att göra det hemifrån. Jag har hittat en hel del träningsredskap som jag har börjat använda mig av här hemma och det har verkligen gett resultat, måste jag säga. Känner mig starkare och smidigare än på mycket länge så jag lär fortsätta på samma bana!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *