Hantverk som hobby

Oavsett om man vill det eller inte så kommer man förr eller senare ha massor med tid att förfoga över. Jag tycker det är lite karaktärsavgörande hur man väljer att sysselsätta sig själv under den här tiden. Det är alldeles för många som idag fullkomligt viger sina liv till tv, datorspel och smarta mobiltelefoner – till den grad att det stör deras övriga liv och ansvar bortprioriteras istället. Det är en lite skrämmande utveckling tycker jag, där vi alla börjar bli mer och mer självcentrerade och slutar lyfta blicken och möta varandra. Men bara för att man är ledig så behöver det inte betyda att man ska vara social – en hobby är minst lika roligt och något som jag älskar är hantverk! Här kommer några som jag har sysslat med.

Snickeri

Jag tror att man aldrig kan vara för gammal eller för ung för att älska att hålla på med snickeri. Att arbeta med trä, skruvar, färg och mycket mer är en tillfredsställelse som få saker kan jämföras med, och samtidigt är det en hobby som kan resultera i en bred variation av produkter – från en barkbåt till en ljuvligt vacker klocka på väggen. Allt är möjligt i snickeriet och något som jag varmt kan rekommendera.

Textilarbete

Jag gillade syslöjden på skolan. Därför provade jag för ett tag sedan på att arbeta med tyger. Det var överraskande kul, och jag gjorde en mängd saker, som att sy gardiner eller klä om stolsitsar. Det jag även gillade var att det finns mycket tyger på nätet. Det gjorde att man verkligen kunde välja och vraka när det kom till tyger, och hitta det man verkligen gillade. Jag beställde hem ett antal provexemplar till mina olika projekt, och landade i några stycken som kändes bra. Att köpa tyger online är verkligen smidigt, så det finns allt goda användningsområden med nätet. Är ni sugna så läs mer om textiler på textilgallerian.

sewing-machine-1662442_640

Dreja

Det här krävs lite extra arbete, med en snurrande skiva, lera, ugn och glasering och färg, men det är otroligt roligt att hålla på med. När väl den där lerklumpen börjar snurra omkring så är det helt klart så att kreativiteten bara börjar flöda. På samma gång så gör det ingenting att man är dålig till en början, man lär sig genom sina misstag. Dessutom finns det kurser som man kan ta om man känner att man vill bli bättre.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *