Hösten blir till vinter

Än så länge har vi inte sett mycket av snö, och det är fortfarande november. Men det är ändå tydligt att hösten är på väg att ta slut och vintern snart är här. Det känns lite småsorgligt, för hösten är en av mina favoritårstider. Ja, jag är medveten om att vi bara har fyra att välja mellan, men ändå. Det är definitivt någonting speciellt med hösten, när trädens blad blir röda orange och gula för att till sist falla av helt. Hösten är också melankolisk, men på ett vis som jag tycker är lite småtrevligt. De övriga tre årstiderna förknippas ju i högre grad av glädje och upprymdhet. Nu var det inte hösten jag tänkte skriva om här, men det kändes som en bra inledning, och för att avrunda denna inledning: den vackraste låt som skrivit om hösten, ”Höstvisa”, med musik av Erna Tauro och text av Tove Jansson:

Snart är paniken här!
Det där med att övriga årstider förknippas med glädje mer än någonting annat är en sanning med motivation. Att varken våren eller sommaren är speciellt melankoliska kan nog de flesta hålla med om. Med vintern är det lite annorlunda. Åka kälke, bygga snögubbar och allt sådant är ju positiva saker. Likaså det faktum att julen, som ju är en glädjens högtid, infaller under vintern. Eller är julen verkligen en glädjens högtid? För barn är det definitivt så, och det ska erkännas att många vuxna gillar julen också. Men för andra innebär julen mer stress än någonting annat. Det är så mycket som ska hinnas med för att julen ska bli ”perfekt” att det är lätt att drabbas av panik!

I år ska paniken undvikas!
För egen del har jag inte fullt så mycket att stå i som exempelvis föräldrar som har ännu ej utflugna barn, men helt fri från julstressen är jag inte. Det är en hel massa julklappar som ska köpas in, med fokus på syskonbarnen. Nästan hela släkten samlas vid jul och det blir många barn som ska ha sina presenter. Självklart också lite presenter till vuxna släktingar, men där är det enklare. Allting över en Aladdinask är överkurs!

Tidigare så skrev jag ju om hur Pantbanken blivit en av mina favoritsidor för att man kan hitta så mycket spännande där. Problemet är att det sällan finns så värst mycket leksaker där och, ärligt talat, köpa second hand-leksaker som julklappar känns lite väl billigt. I stället har jag hittat en annan sida där jag kan införskaffa julklapparna. Jag har i år gjort min julshopping hos Boink.

Inte ens december och julklapparna redan här!
Det innebär att trots att december ännu inte är här så har jag redan fått hem årets julklappar. Billigt blev det också i och med att jag köpte så pass mycket att frakten blev gratis. Det var faktiskt lite svårt eftersom priserna var så låga. Å andra sidan, det innebar lite lyxigare julklappar än vanligt. Men om nu julen är barnens högtid så kanske det är lika bra så. Man minns ju hur det själv var när man var liten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *