Lysande jord i inredningen

Det är bara att erkänna att det inte blivit så mycket inredning på bloggen som jag trodde det skulle bli. Så mycket annat har kommit emellan att skriva om och jag sörjer inte direkt för det. Det blir inte alltid som man tänkt sig och det behöver ju inte alltid vara dåligt utan kan ju tvärtom vara bra också. Men nu tänkte jag faktiskt skriva lite om inredning igen, kors i taket. Det är heller inte vilken inredningsdetalj som helst, utan en av de viktigaste av alla, nämligen belysningen. I ett becksvart rum ser man ju ingenting så då kvittar det väl hur pass fin inredning man har. I och för sig, där har jag nog helt fel. För den som är blind är sättet bostaden inreds på av hög vikt, och belysningen inte riktigt lika viktig. Men nu är det mig själv jag skriver om, och för mig så är bra ljus viktigt för att inredningen ska få bästa möjliga effekt.

JordglobVad jag skaffat nu för att förbättra min inredning är en bordslampa till vardagsrummet. Det blev heller inte vilken lampa som helst, utan en som även speglar mitt stora intresse för geologi. Den består nämligen av en jordglob med upplysning och är riktigt smakfull faktiskt. Jag gillar den hur mycket som helst och den ger också fullt tillräcklig belysning för att kunna uppfylla sitt egentliga behov. Kolla in bilden, visst är den snygg? Den står placerade på soffbordet till vänster om TV-soffan och ger bra belysning för när jag sitter där och läser på kvällarna.

Jag köpte lampan från Chilli.se och även fast den kostade drygt 800 kronor så tycker jag det var ett riktigt fynd. En unik lampa och man märker direkt att det är en riktig kvalitetsprodukt. Stabil och välbyggd, någonting som jag tror kommer att hålla i många år framåt. En sak då är att det är en politisk jordglob. Med det menas att landsgränser och sådant finns där – saker som ju kan ändras över tid. Jag menar, kolla in en jordglob från, säg, 1985 till exempel. Inte riktigt samma länder som vi har numera, om man säger så. Men det är en petitess i sammanhanget. Den här jorglobslampan är helt enkelt toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *