My little airport

My little airport är ett indieband från Hongkong som gjorde skivdebut 2004, alltså för ganska precis tio år sedan. Bandet består av Lam Pang (text och musik) och Nicole Au Kin-ying (sång). Bandet sjunger på både engelska och kantonesiska (och ibland även på franska). Musikaliskt och textmässigt är man nära besläktade med de olika band som på engelska ibland benämns som ”twee pop”, som exempelvis Heavenly, Besties och skivbolaget Sarah Records. Texterna är enkla, smått naivistiska historier, och påminner en del om exempelvis Moldy Peaches.

My little airports första skiva, ”the ok thing to do on sunday afternoon is to toddle in the zoo” kom 2004, och sångtitlar som ”you don’t wanna be my girlfriend, phoebe”, ”victor, fly me to stafford” och ”the ok thing to do on sunday afternoon is to toddle in the zoo” skvallrar om vad det hela handlar om. Att titlarna är skrivna helt med gemena bokstäver är heller inget misstag, utan ett medvetet stilistiskt val.

Sedan debutalbumet har de släppt ytterligare ett antal skivor, varav vissa kan vara lite svåra att få tag på här i väst. 2007 gavs dock samlingsalbumet ”zoo is sad, people are cruel” ut av Harbour Records, och förutom att det är enklare att få tag i är det även en bra introduktion till bandets musik.

My little airports musik är överlag spröd och lågmäld, även om vissa punkinfluenser gör sig gällande då och då. Deras naivistiska stil kanske inte tilltalar alla; vissa kanske till och med tycker den är irriterande. Men för vissa av oss hjälper den till att göra my little airport till ett av världens bästa och charmigaste band.

Publicerat den
Kategoriserat som Musik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *