Svårt att välja elavtal

Alltså, det här med att välja elavtal. Det tycker jag är lite av en djungel. Vad ska man ha liksom? Bra pris vill man ju ha förstås, men sedan då? Det är så mycket som man måste ta ställning till, och mycket som man kanske inte ens förstår. Det viktigaste för mig är att min el är miljövänlig, så det utgår jag från, och då har jag tittat på sheab.se som bara säljer förnybar el. De skriver bland annat att de inte har några fasta avgifter, och det funderar jag lite över. Jag vet inte riktigt hur man ska tänka där nämligen. Visst är det bra med rörliga avgifter i och med att man då aldrig behöver betala för mycket, men å andra sidan är jag lite av fegis som tycker att det här med rörliga avgifter känns som ett risktagande? Det kanske det inte alls är, men jag förstår som sagt inte riktigt vad det innebär. Hur som helst så tänkte jag ringa upp elbolaget och så får de försöka förklara för mig.

Annars då?
Så, vad händer mer då, förutom att jag funderar över elavtal? Tja, inte så mycket faktiskt. Det rullar på som vanligt. Jag jobbar, fixar lite med lägenheten, och – jo, just det – jag har börjat träna. Det ni! Jag som i princip aldrig har rört mig mer än nödvändigt har insett att livet faktiskt har ett slut och att jag faktiskt inte blir yngre. Kroppen har börjat säga emot mig ibland, så jag bestämde mig en dag för att jag skulle ta hand om mig själv och försöka få tillbaka lite smidighet och kanske lite kondition också, så nu har jag skaffat gymkort och går på gymmet två gånger i veckan. Det blir lite styrka i olika maskiner och så joggar jag lite på löpbandet. Jag tänkte att jag kanske skulle jogga lite ute också, nu när det ju faktiskt har blivit vår till slut, men det har inte blivit av. Jag trivs liksom bättre på löpbandet. Där är det alltid fint väder och det finns dessutom en tv som man kan titta på när man springer så att man inte får så tråkigt. För det är ju så tråkigt att jogga egentligen! Tycker jag, i alla fall.

Nu ska jag faktiskt snart ta och ge mig iväg till gymmet och träna lite. Jag har inte hållit på så jättelänge, men jag känner redan att det börjar ge resultat. Precis i början när jag var ovan så fick jag väldigt ont och blev jättestel efter träningspassen, men nu känns det faktiskt riktigt bra och jag känner mig mycket smidigare i kroppen. Ska bli kul att se var det här tar mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *