Viktigt med dokumentation

Mitt intresse för geologi har hängt med mig i många, många år. Det betyder att de olika sakerna som man har fått upplevt lätt kan flyta ihop och minnena blir med andra ord lite suddiga. Framför allt är det så när det gäller just geologiska resor, men som tur är har jag hela tiden haft visheten i att alltid dokumentera det jag gör. Så även om det är så att minnena inte är vad de en gång var så kommer jag alltid att ha det förevigat på bild. Och det är inte bara genom bilder som jag minns de olika tillfällena, jag skriver om den också i en loggbok som är direkt kopplad till de olika bilderna.

Nya kameror och utrustning
Man kan väl lugnt påstå att jag har gått igenom en hel del kameror över åren. I början så handlade det om regelrätta systemkameror med film i som man tålmodigt fick vänta på eller om man framkallade dem själv. Det var en tid då det tog tid att lägga ned sig på att ordna bra bilder, för då kunde man inte veta direkt hur resultatet blev. Det är, tack och lov, annorlunda nu. Det blir lättare att se vad man behöver göra med kameran för att det ska bli bättre bilder. Tack vare att jag tar så mycket bilder när jag är ute så har jag också lärt mig detaljerna, och därför köper jag mycket utrustning för att förbättra. Nu senaste köpte jag ett objektiv till Nikon, för att kunna fånga de riktigt stora vyerna när jag vill. Drömmen vore ju att hitta liknande vyer som här.

Det som fotograferandet av mina resor har gjort med mig är att jag har blivit väldigt intresserad av just fotografering. Jag känner att jag har lärt mig mycket genom åren, och det är oftast jag som får stå för fotandet när det ska förevigas från stunder som är viktiga för mig och mina olika familjemedlemmar. Det är dessutom väldigt kul att se hur bra det blir och hur mycket jag har utvecklats.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *