Viktigt med en hobby

Det finns många olika saker som jag gärna sysslar med när inte arbete eller andra förpliktelser tar upp tid. Att ha en hobby är på många sätt och viss ett sätt att ge ditt liv extra mening, ett sätt för dig att få ut mer av din tid och känna dig stolt och glad för något som får dig att må bra. Det kan egentligen handla om vad som helst, bara man får ut någonting utav det. En hobby blir ett sätt för dig att bygga din egen karaktär, ditt eget självförtroende och samtidigt ge dig själv chansen att helt fokusera på dig, något som vi människor allt mindre gör nu för tiden. En hobby är med andra ord ett mycket viktigt instrument för att man ska kunna hitta en ytterligare mening med livet, förutom att göra saker för andra. Du måste kunna göra saker för dig själv också.

Något som jag verkligen älskar är att umgås med djur på olika sätt. Det kan vara allt ifrån att besöka ett zoo till något så enkelt som att vara hundvakt över en helg. Det är många gånger som man känner ett unikt band mellan djur och människa och detta är som mest påtagligt när man kan göra saker tillsammans. Jag har börjat utforska djurvärlden och något som verkligen har fångat mig är ridningen. Att rida på en häst har varit lite jobbigt för mig tidigare eftersom jag har varit ganska rädd, men efter att jag övervann rädslan och provade så har jag fått en nyvunnen respekt för dessa vackra och ståtliga djur. Att ett sådant stort djur, men så mycket kraft och styrka, kan vara så snälla som de är förbluffar mig och på många sätt säger det mycket om hur man också ska vara som människa. Är man stor så måste man vara snäll. Ridningen blir definitivt något som jag kommer att fortsätta med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *